Guider

Om vår väggfärg


När det kommer till att förvandla ditt hem är färgvalet avgörande. En nyans kan påverka allt från rummets atmosfär till hur stort det känns. På Klint har vi noggrant kuraterat en palett av färger som inte bara är vackra, utan också hållbara och av hög kvalitet. Låt oss ta dig med på en resa genom våra mest älskade kulörfamiljer.

Att måla väggar

Att måla om hemma är inte bara en process att förändra en väggs färg; det är en transformation av rummets själ och atmosfär. När vi väljer en ny nyans, spelar vi med optiska illusioner. Ljusa färger, som pasteller eller neutrala toner, öppnar upp ett litet rum, ger det en känsla av rymd och luftighet. Å andra sidan kan djärva, mörka färger dra in väggarna och skapa en intim, mysig känsla, särskilt i stora utrymmen.


Men bortom rummets dimensioner har färgen kraften att påverka vårt humör. En lugnande blå kan omsluta oss i en känsla av avkoppling, medan en livlig gul kan fylla rummet med energi och glädje.

Färgens psykologiska effekt sträcker sig till funktionen av våra utrymmen. Ett arbetsrum i lugnande grönt kan bli en fristad för koncentration, medan ett barnrum i ljusa toner kan bli en plats för lek och kreativitet.


Färgval kan också vara en förlängning av hemmets karaktär. Jordnära toner kan framhäva en rustik inredning, medan en monokromatisk palett kan ge en strömlinjeformad, modern känsla. Och när solen rör sig över himlen, förändras färgens toner, vilket ger rummet en dynamisk känsla genom dagen.

Steg för steg: Hur man målar en vägg

 • Förberedelser:

  Det innebär att ta bort eller täcka över möbler och att tvätta väggarna med en mild tvållösning för att avlägsna eventuell smuts eller fett. Om det finns några hål eller sprickor i väggarna, fyll dem med spackel och slipa sedan ytan tills den är jämn. För att skydda lister, fönsterkarmar och andra ytor som du inte vill få färg på, använd maskeringstejp.

 • Välj rätt verktyg:

  När det gäller verktyg är valet av rätt pensel och rulle avgörande. En smal pensel är bäst för kanter och hörn, medan en rulle är idealisk för större ytor. Om du målar över en mörk färg med en ljusare nyans, eller om väggen har ojämnheter, kan det vara klokt att börja med en grundfärg. Detta ger en jämn bas och hjälper den slutliga färgen att fästa bättre.

 • Grundmålning:

  Om du målar över en mörk färg med en ljusare nyans, eller om väggen är ojämn, börja med grundfärg. Detta ger en jämn bas och kan hjälpa den slutliga färgen att fästa bättre.

 • Måla om:

  När du börjar måla, starta med kanterna genom att använda penseln. Efter det, använd rullen för de större ytorna, och kom ihåg att måla med jämnt tryck för att undvika droppar. Låt det första lagret torka helt, vilket kan variera beroende på färgtyp, innan du överväger att applicera ett andra lager.

 • Rengöring:

  Efter att du har avslutat målningen, är det dags för rengöring. Penslar och rullar bör rengöras direkt efter användning. Om du råkar spilla någon färg, torka bort den med en fuktig trasa.

 • Avslutning:

  När allt är klart och färgen har torkat, ta bort maskeringstejpen försiktigt och återställ rummet genom att flytta tillbaka möblerna.

Blåa kulörer


Blått är en färg av djup och lugn. Beroende på ljusinsläpp kan blått uppfattas mer eller mindre kulörstarkt. En dämpad blå kan bli rik och fyllig i solljus, eller nästan svart i mindre ljusinsläpp. Utforska och känn in nyanserna i ditt hem för att hitta den perfekta blå för dig.

Se hur andra målat blåa väggar med Klint.

chairs

Beige kulörer


Beige är tidlöshetens färg. Att hitta den perfekta beiga är inte alltid lätt, små nyansskillnader gör ofta mycket för helheten. Känn in färgen i olika ljus och tider på dygnet för att hitta den perfekta beige för ditt hem.

Se hur andra målat beige väggar med Klint.

chair

Gröna kulörer


Grönt är naturens egen färg. Ljusgröna nyanser skapar en harmonisk och luftig atmosfär, medan mörkgröna toner erbjuder en djup och lugnande effekt, perfekt för sovrum och arbetsrum. Utforska både dämpade grågröna och friska kulörer för att hitta din perfekta grön.

Se hur andra målat gröna väggar med Klint.

chairs

Rosa kulörer


Rosa är en färg av lekfullhet och elegans. Rosa kan uppfattas olika kulörstark beroende på ljuset. Rosa gör sig också utmärkt som accentfärg, antingen i taket som ett statement ceiling, eller på dörrar eller möbler för ett lekfullt men stilrent uttryck.

Se hur andra målat rosa väggar med Klint.

chair

Gula kulörer


Gult är solens och energins färg. Gult utstrålar en pigg energi och lekfullhet som används gärna i hemmets alla rum och på detaljer. Gula kulörer ter sig väldigt olika i olika ljus, så utforska och känn in vilken nyans som passar bäst för ditt projekt.

Se hur andra målat gula väggar med Klint.

chairs

Vita kulörer


Vitt är renhetens och klarhetens färg. Våra vita nyanser sträcker sig från en ren vit till en varm vit eller en klassisk vit med en touch av svärta. Testa och se vilken vit som bäst kompletterar ditt hem och ditt ljus.

Se hur andra målat vita väggar med Klint.

chair

Om vår väggfärg


Klints väggfärg reflekterar vår strävan efter en balans mellan estetik och funktion. Varje nyans vi erbjuder har utvecklats med tanke på hemmets olika behov och atmosfärer. Den matta finishen ger en subtil och samtida känsla, vilket kompletterar en mängd olika inredningsstilar.


Vi värdesätter enkelhet och bekvämlighet, därför har vi skapat en färg som är enkel att applicera och som håller över tid. Vår online-plattform erbjuder en möjlighet att utforska vårt sortiment i din egen takt, och våra provkit låter dig uppleva färgerna i ditt hem innan du bestämmer dig.


För oss på Klint handlar det om att erbjuda lösningar som hjälper dig att skapa det hem du drömmer om. Vårt engagemang för kvalitet och hållbarhet genomsyrar varje produkt vi erbjuder, från grundfärg till den slutliga nyansen på din vägg.

chairs

Populære farver

Vores prøvebokse indeholder alle farver inden for en bestemt farvefamilie for at gøre det nemt at finde den rigtige farve. Prøvearkene er 22x22 cm, håndmalede med samme farve, som du kan bestille senere, og aftagelige så du kan prøve forskellige farver uden at skulle male på væggen.

Fjern beskyttelsen på bagsiden, hæng prøvearket op på væggen, og flyt det rundt som du ønsker for at mærke farven i forskellige miljøer og lys.

Pigmenter, bindemidler, konserveringsmidler og vand. Malingen er miljømærket med Svanemærket og EU-Blomsten.

Flere guides

Ofte stillede spørgsmål


Kontakt os gerne på hello@klint.com, hvis du har flere spørgsmål.

Vægge, loft, dørkarme, gulvlister, billedrammer, garderober, mv. Så længe overfladen er fast, tør og ren, er det intet problem at indrette med maling fra Klint.

Vores maling er med høj dækningsevne og er vandbaseret akrylmaling, som er modstandsdygtigt over for ridser og vaskbart med sæbe og vand. De er testet for skadelige stoffer, er frie for opløsningsmidler og konserveringsmidler og indeholder mindre end 1 g/L af VOC.Læs mere om indholdet i vores sikkerhedsark. Du er altid velkommen til at kontakte os på hello@klint.com, hvis du har nogle spørgsmål.

Alt vores maling er mat (glans 7), bortset fra 00 — Overhead som er helmat (glans 3).

Støvtør: 1 time

Overmalbar: 4 timer

Vi leverer normalt inden for 2-4 arbejdsdage, afhængigt af hvilken gragtmulighed du har valgt. Hvis du bestiller før kl. 14, vil vi gøre vores aller bedste for at få afsendt den samme dag, så du modtager dine varer så hurtigt som muligt.

Godt spørgsmål! 1 liter af vores maling holder til to strøg på ca. 5 kvm. Se vores guide for at finde ud af hvordan du beregner malingsforbruget til dit rum.

De fleste! Malingen hæfter sig godt, så længe overfladen er fast, tør og ren. Frit spil til at være kreativ.

Alt udstyr er det helt fint at returnere inden for 14 dage, så længe det er ubrugt. Kontakt os på hello@klint.com.


Maling kan vi desværre ikke tage retur selv om emballagen er ubrudt, fordi malingen blandes ud fra de bestillinger, som kommer ind. Sørg derfor for at bruge prøvearkene eller malingsprøver for at finde den rigtige farve inden du bestiller

Selvfølgelig. Vores maling er testet for skadelige stoffer, fri for opløsningsmidler og konserveringsmidler, og indeholder mindre end 1 g/L VOC. Ingen VOC-stoffer bruges eller tilsættes under produktionen.

VOC, Volatile Organic Compounds, (da: flygtige organiske forbindelser) er generel forurening i indeklimaet, og i EU er grænseværdien for væg- og loftsmaling 30 g/L (kat. Aa/a).

Kontakt os endelig!


hello@klint.com

Godt spørgsmål! Flydende malingsrester skal indleveres som farligt affald. Find ud af hvor du kan indlevere det på https://mst.dk/. Hvis du har tømt en spand maling fra Klint helt, kan du putte den i plastcontaineren. 

© Klint 2023, Alle rettigheder reserveret