Guider

Om vår väggfärg


När det kommer till att förvandla ditt hem är färgvalet avgörande. En nyans kan påverka allt från rummets atmosfär till hur stort det känns. På Klint har vi noggrant kuraterat en palett av färger som inte bara är vackra, utan också hållbara och av hög kvalitet. Låt oss ta dig med på en resa genom våra mest älskade kulörfamiljer.

Att måla väggar

Att måla om hemma är inte bara en process att förändra en väggs färg; det är en transformation av rummets själ och atmosfär. När vi väljer en ny nyans, spelar vi med optiska illusioner. Ljusa färger, som pasteller eller neutrala toner, öppnar upp ett litet rum, ger det en känsla av rymd och luftighet. Å andra sidan kan djärva, mörka färger dra in väggarna och skapa en intim, mysig känsla, särskilt i stora utrymmen.


Men bortom rummets dimensioner har färgen kraften att påverka vårt humör. En lugnande blå kan omsluta oss i en känsla av avkoppling, medan en livlig gul kan fylla rummet med energi och glädje.

Färgens psykologiska effekt sträcker sig till funktionen av våra utrymmen. Ett arbetsrum i lugnande grönt kan bli en fristad för koncentration, medan ett barnrum i ljusa toner kan bli en plats för lek och kreativitet.


Färgval kan också vara en förlängning av hemmets karaktär. Jordnära toner kan framhäva en rustik inredning, medan en monokromatisk palett kan ge en strömlinjeformad, modern känsla. Och när solen rör sig över himlen, förändras färgens toner, vilket ger rummet en dynamisk känsla genom dagen.

Steg för steg: Hur man målar en vägg

 • Förberedelser:

  Det innebär att ta bort eller täcka över möbler och att tvätta väggarna med en mild tvållösning för att avlägsna eventuell smuts eller fett. Om det finns några hål eller sprickor i väggarna, fyll dem med spackel och slipa sedan ytan tills den är jämn. För att skydda lister, fönsterkarmar och andra ytor som du inte vill få färg på, använd maskeringstejp.

 • Välj rätt verktyg:

  När det gäller verktyg är valet av rätt pensel och rulle avgörande. En smal pensel är bäst för kanter och hörn, medan en rulle är idealisk för större ytor. Om du målar över en mörk färg med en ljusare nyans, eller om väggen har ojämnheter, kan det vara klokt att börja med en grundfärg. Detta ger en jämn bas och hjälper den slutliga färgen att fästa bättre.

 • Grundmålning:

  Om du målar över en mörk färg med en ljusare nyans, eller om väggen är ojämn, börja med grundfärg. Detta ger en jämn bas och kan hjälpa den slutliga färgen att fästa bättre.

 • Måla om:

  När du börjar måla, starta med kanterna genom att använda penseln. Efter det, använd rullen för de större ytorna, och kom ihåg att måla med jämnt tryck för att undvika droppar. Låt det första lagret torka helt, vilket kan variera beroende på färgtyp, innan du överväger att applicera ett andra lager.

 • Rengöring:

  Efter att du har avslutat målningen, är det dags för rengöring. Penslar och rullar bör rengöras direkt efter användning. Om du råkar spilla någon färg, torka bort den med en fuktig trasa.

 • Avslutning:

  När allt är klart och färgen har torkat, ta bort maskeringstejpen försiktigt och återställ rummet genom att flytta tillbaka möblerna.

Blåa kulörer


Blått är en färg av djup och lugn. Beroende på ljusinsläpp kan blått uppfattas mer eller mindre kulörstarkt. En dämpad blå kan bli rik och fyllig i solljus, eller nästan svart i mindre ljusinsläpp. Utforska och känn in nyanserna i ditt hem för att hitta den perfekta blå för dig.

Se hur andra målat blåa väggar med Klint.

chairs

Beige kulörer


Beige är tidlöshetens färg. Att hitta den perfekta beiga är inte alltid lätt, små nyansskillnader gör ofta mycket för helheten. Känn in färgen i olika ljus och tider på dygnet för att hitta den perfekta beige för ditt hem.

Se hur andra målat beige väggar med Klint.

chair

Gröna kulörer


Grönt är naturens egen färg. Ljusgröna nyanser skapar en harmonisk och luftig atmosfär, medan mörkgröna toner erbjuder en djup och lugnande effekt, perfekt för sovrum och arbetsrum. Utforska både dämpade grågröna och friska kulörer för att hitta din perfekta grön.

Se hur andra målat gröna väggar med Klint.

chairs

Rosa kulörer


Rosa är en färg av lekfullhet och elegans. Rosa kan uppfattas olika kulörstark beroende på ljuset. Rosa gör sig också utmärkt som accentfärg, antingen i taket som ett statement ceiling, eller på dörrar eller möbler för ett lekfullt men stilrent uttryck.

Se hur andra målat rosa väggar med Klint.

chair

Gula kulörer


Gult är solens och energins färg. Gult utstrålar en pigg energi och lekfullhet som används gärna i hemmets alla rum och på detaljer. Gula kulörer ter sig väldigt olika i olika ljus, så utforska och känn in vilken nyans som passar bäst för ditt projekt.

Se hur andra målat gula väggar med Klint.

chairs

Vita kulörer


Vitt är renhetens och klarhetens färg. Våra vita nyanser sträcker sig från en ren vit till en varm vit eller en klassisk vit med en touch av svärta. Testa och se vilken vit som bäst kompletterar ditt hem och ditt ljus.

Se hur andra målat vita väggar med Klint.

chair

Om vår väggfärg


Klints väggfärg reflekterar vår strävan efter en balans mellan estetik och funktion. Varje nyans vi erbjuder har utvecklats med tanke på hemmets olika behov och atmosfärer. Den matta finishen ger en subtil och samtida känsla, vilket kompletterar en mängd olika inredningsstilar.


Vi värdesätter enkelhet och bekvämlighet, därför har vi skapat en färg som är enkel att applicera och som håller över tid. Vår online-plattform erbjuder en möjlighet att utforska vårt sortiment i din egen takt, och våra provkit låter dig uppleva färgerna i ditt hem innan du bestämmer dig.


För oss på Klint handlar det om att erbjuda lösningar som hjälper dig att skapa det hem du drömmer om. Vårt engagemang för kvalitet och hållbarhet genomsyrar varje produkt vi erbjuder, från grundfärg till den slutliga nyansen på din vägg.

chairs

Populaire kleuren

Onze proefpakketten bevatten alle kleuren binnen een bepaalde kleurfamilie, om het zo makkelijk te maken de juiste kleur te vinden. De testbladen zijn 22x22 cm, handgeverfd met dezelfde kleur die je vervolgens kunt bestellen, en verwijderbaar zodat je verschillende kleuren kunt proberen zonder op de muur te hoeven verven.

Verwijder de bescherming aan de achterkant, plak het testblad op de muur, en verplaats het hoe je wilt om de kleur te beoordelen in verschillende omgevingen en bij een verschillende lichtinval.

Pigmenten, bindmiddelen, conserveringsmiddelen en water. De verf is milieulabel met het Zwanenlabel en de EU-Bloem.

Meer Handleidingen

Veelgestelde vragen


Voor meer vragen kun je contact met ons opnemen via hoi@klint.com.

Muren, plafonds, deurposten, schilderijlijsten, kasten, etc. Zolang de ondergrond stevig, droog en schoon is, kun je onze verf gewoon gebruiken.

Onze verf is krasvaste en afneembare acrylverf op waterbasis met een hoge dekkingsgraad. De verf is getest op schadelijke stoffen, vrij van oplosmiddelen en weekmakers en bevat minder dan 1 g/L VOS.Lees meer over de inhoud van onze verf in ons veiligheidsinformatieblad en aarzel niet om bij vragen contact op te nemen met hoi@klint.com.

Alle verf is mat (glans 7), behalve 00 - Hoog, die volledig mat is (glans 3)

Plakvrij: na 1 uur

Overschilderbaar: na 4 uur

Wij bezorgen gewoonlijk binnen 2-4 dagen in heel Nederland. Bestel je een testblad voor 14.00 uur, dan kunnen wij hem nog dezelfde dag versturen en heb je hem -als het ook de postbode meezit - de volgende dag.

Goede vraag! 1 liter van onze verf is voldoende voor twee lagen van ongeveer 5 m². Bekijk onze handleiding om de hoeveelheid benodigde verf voor jouw kamer te berekenen.

Op bijna alle! De kleur hecht goed zolang de ondergrond stevig, droog en schoon is. Laat je creativiteit de vrije loop!

Al het materiaal kan binnen 14 dagen worden geretourneerd, zolang het ongebruikt is. Neem contact op via hoi@klint.com.


Helaas nemen we geen verf terug, zelfs niet als de verpakking onaangebroken is, omdat de verf is gemengd op basis van de bestellingen die binnenkomen. Gebruik daarom onze testbladen of kleurproeven om de juiste kleur te vinden voordat je bestelt.

Absoluut. Onze verf is getest op schadelijke stoffen, vrij van oplosmiddelen en weekmakers en bevat minder dan 1 g/L VOS. Bij de productie worden geen VOS-stoffen gebruikt of toegevoegd.VOS, Vluchtige Organische Stoffen, zijn algemene vervuilers van de binnenlucht en binnen de EU is de grenswaarde voor muur- en plafondverf 30 g/L (Cat. Aa/a).

Laat van je horen!


hoi@klint.com

Goede vraag! Vloeibare verfresten moeten worden ingeleverd bij een milieustraat. Wanneer een verfverpakking van Klint helemaal leeg is, kun je deze echter prima weggooien bij het plastic verpakkingsafval.