Guider

Om vår väggfärg


När det kommer till att förvandla ditt hem är färgvalet avgörande. En nyans kan påverka allt från rummets atmosfär till hur stort det känns. På Klint har vi noggrant kuraterat en palett av färger som inte bara är vackra, utan också hållbara och av hög kvalitet. Låt oss ta dig med på en resa genom våra mest älskade kulörfamiljer.

Att måla väggar

Att måla om hemma är inte bara en process att förändra en väggs färg; det är en transformation av rummets själ och atmosfär. När vi väljer en ny nyans, spelar vi med optiska illusioner. Ljusa färger, som pasteller eller neutrala toner, öppnar upp ett litet rum, ger det en känsla av rymd och luftighet. Å andra sidan kan djärva, mörka färger dra in väggarna och skapa en intim, mysig känsla, särskilt i stora utrymmen.


Men bortom rummets dimensioner har färgen kraften att påverka vårt humör. En lugnande blå kan omsluta oss i en känsla av avkoppling, medan en livlig gul kan fylla rummet med energi och glädje.

Färgens psykologiska effekt sträcker sig till funktionen av våra utrymmen. Ett arbetsrum i lugnande grönt kan bli en fristad för koncentration, medan ett barnrum i ljusa toner kan bli en plats för lek och kreativitet.


Färgval kan också vara en förlängning av hemmets karaktär. Jordnära toner kan framhäva en rustik inredning, medan en monokromatisk palett kan ge en strömlinjeformad, modern känsla. Och när solen rör sig över himlen, förändras färgens toner, vilket ger rummet en dynamisk känsla genom dagen.

Steg för steg: Hur man målar en vägg

 • Förberedelser:

  Det innebär att ta bort eller täcka över möbler och att tvätta väggarna med en mild tvållösning för att avlägsna eventuell smuts eller fett. Om det finns några hål eller sprickor i väggarna, fyll dem med spackel och slipa sedan ytan tills den är jämn. För att skydda lister, fönsterkarmar och andra ytor som du inte vill få färg på, använd maskeringstejp.

 • Välj rätt verktyg:

  När det gäller verktyg är valet av rätt pensel och rulle avgörande. En smal pensel är bäst för kanter och hörn, medan en rulle är idealisk för större ytor. Om du målar över en mörk färg med en ljusare nyans, eller om väggen har ojämnheter, kan det vara klokt att börja med en grundfärg. Detta ger en jämn bas och hjälper den slutliga färgen att fästa bättre.

 • Grundmålning:

  Om du målar över en mörk färg med en ljusare nyans, eller om väggen är ojämn, börja med grundfärg. Detta ger en jämn bas och kan hjälpa den slutliga färgen att fästa bättre.

 • Måla om:

  När du börjar måla, starta med kanterna genom att använda penseln. Efter det, använd rullen för de större ytorna, och kom ihåg att måla med jämnt tryck för att undvika droppar. Låt det första lagret torka helt, vilket kan variera beroende på färgtyp, innan du överväger att applicera ett andra lager.

 • Rengöring:

  Efter att du har avslutat målningen, är det dags för rengöring. Penslar och rullar bör rengöras direkt efter användning. Om du råkar spilla någon färg, torka bort den med en fuktig trasa.

 • Avslutning:

  När allt är klart och färgen har torkat, ta bort maskeringstejpen försiktigt och återställ rummet genom att flytta tillbaka möblerna.

Blåa kulörer


Blått är en färg av djup och lugn. Beroende på ljusinsläpp kan blått uppfattas mer eller mindre kulörstarkt. En dämpad blå kan bli rik och fyllig i solljus, eller nästan svart i mindre ljusinsläpp. Utforska och känn in nyanserna i ditt hem för att hitta den perfekta blå för dig.

Se hur andra målat blåa väggar med Klint.

chairs

Beige kulörer


Beige är tidlöshetens färg. Att hitta den perfekta beiga är inte alltid lätt, små nyansskillnader gör ofta mycket för helheten. Känn in färgen i olika ljus och tider på dygnet för att hitta den perfekta beige för ditt hem.

Se hur andra målat beige väggar med Klint.

chair

Gröna kulörer


Grönt är naturens egen färg. Ljusgröna nyanser skapar en harmonisk och luftig atmosfär, medan mörkgröna toner erbjuder en djup och lugnande effekt, perfekt för sovrum och arbetsrum. Utforska både dämpade grågröna och friska kulörer för att hitta din perfekta grön.

Se hur andra målat gröna väggar med Klint.

chairs

Rosa kulörer


Rosa är en färg av lekfullhet och elegans. Rosa kan uppfattas olika kulörstark beroende på ljuset. Rosa gör sig också utmärkt som accentfärg, antingen i taket som ett statement ceiling, eller på dörrar eller möbler för ett lekfullt men stilrent uttryck.

Se hur andra målat rosa väggar med Klint.

chair

Gula kulörer


Gult är solens och energins färg. Gult utstrålar en pigg energi och lekfullhet som används gärna i hemmets alla rum och på detaljer. Gula kulörer ter sig väldigt olika i olika ljus, så utforska och känn in vilken nyans som passar bäst för ditt projekt.

Se hur andra målat gula väggar med Klint.

chairs

Vita kulörer


Vitt är renhetens och klarhetens färg. Våra vita nyanser sträcker sig från en ren vit till en varm vit eller en klassisk vit med en touch av svärta. Testa och se vilken vit som bäst kompletterar ditt hem och ditt ljus.

Se hur andra målat vita väggar med Klint.

chair

Om vår väggfärg


Klints väggfärg reflekterar vår strävan efter en balans mellan estetik och funktion. Varje nyans vi erbjuder har utvecklats med tanke på hemmets olika behov och atmosfärer. Den matta finishen ger en subtil och samtida känsla, vilket kompletterar en mängd olika inredningsstilar.


Vi värdesätter enkelhet och bekvämlighet, därför har vi skapat en färg som är enkel att applicera och som håller över tid. Vår online-plattform erbjuder en möjlighet att utforska vårt sortiment i din egen takt, och våra provkit låter dig uppleva färgerna i ditt hem innan du bestämmer dig.


För oss på Klint handlar det om att erbjuda lösningar som hjälper dig att skapa det hem du drömmer om. Vårt engagemang för kvalitet och hållbarhet genomsyrar varje produkt vi erbjuder, från grundfärg till den slutliga nyansen på din vägg.

chairs

Populære farger

Prøvesettene våre inneholder alle fargene våre innenfor hver enkelt fargefamilie, for å gjøre det enkelt å finne den rette fargen. Prøvearkene er 22x22 cm, håndmalt med samme maling du kan bestille senere, og flyttbare, slik at du kan prøve forskjellige farger uten å måtte male på veggen.

Dra av beskyttelsen på baksiden, heng prøvearket på veggen, og flytt det rundt som du vil for å få følelsen av fargen i forskjellige miljøer og lys.

Pigmenter, bindemidler, konserveringsmidler og vann. Malingen er miljømerket med Svanelabel og EU-Blomsten.

Flere guider

Vanlige spørsmål


Kontakt oss gjerne på hello@klint.com hvis du har flere spørsmål.

Vegger, tak, dørkarmer, listverk, bilderammer, skap, osv. Så lenge overflaten er fast, tørr og ren, er det ingenting i veien for å innrede med maling fra Klint.

Det eneste vi råder deg til å tenke gjennom en gang til, er å bruke den til overflater som slites veldig mye, for eksempel spisebord, eller overflater som blir ekstra fuktige, for eksempel på et bad med dusj. For slike prosjekter kan det være nødvendig med en ekstra slitesterk tre- og panelmaling eller en ekstra fuktbestandig våtromsmaling. Kontakt oss, så gir vi deg tips om hvor du kan finne det.

Malingen vår er en vannbasert akrylmaling med høy dekkevne, som er ripebestandig og vaskbar. Den er testet for skadelige stoffer, fri for løsemiddel og myknere, og inneholder mindre enn 1 g/L VOC.Les mer om innholdet i sikkerhetsdatabladet vårt, og ikke nøl med å ta kontakt på hello@klint.com hvis du har spørsmål.

All malingen vår er matt (glansgrad 7), bortsett fra 00 — Overhead, som er helmatt (glansgrad 3).

Støvtørr: 1 time

Overmalbar: 4 timer

Vi leverer vanligvis innen 2-4 virkedager, avhengig av hvilket fraktalternativ du har valgt. Hvis du bestiller før kl 14, skal vi gjøre vårt aller beste for å få sendt det samme dag, slik at du får varene dine så snart som mulig.

Godt spørsmål! 1 liter av malingen vår holder til to strøk på ca 5 kvm. Se guiden vår for å finne ut hvordan du beregner malingsforbruket til ditt rom.

De fleste! Malingen fester seg godt så lenge overflaten er fast, tørr og ren. Fritt frem å være kreativ.

Alt utstyr går det utmerket fint å returnere innen 14 dager, så lenge det er ubrukt. Ta kontakt på hello@klint.com.


Maling kan vi dessverre ikke ta retur på selv om emballasjen er ubrutt, fordi malingen blandes ut fra bestillingene som kommer inn. Sørg derfor for å bruke prøvearkene eller malingsprøver for å finne riktig farge før du bestiller

Så klart. Malingen vår er testet for skadelige stoffer, fri for løsemiddel og myknere, og inneholder mindre enn 1 g/L VOC. Ingen VOC-stoffer brukes eller tilsettes i produksjonen.

VOC, Volatile Organic Compounds, (no. flyktige organiske forbindelser) er generell forurensning i inneluften, og i EU er grenseverdien for vegg- og takmaling 30 g/L (kat. Aa/a).

Ta kontakt!


hello@klint.com

Godt spørsmål! Flytende malingsrester skal leveres inn som farlig avfall. Finn ut hvor du kan levere inn dette på sortere.no. Hvis du har tømt en malingspakke fra Klint helt, kan du putte den i plastinnsamlingen.